Centre Logístic de Bicicletes Olot

dijous, 16 d’octubre del 2014

Bicicleta per a veure cinema

L’associació Electric Pedals ha trobat un altre ús per a la bicicleta. Tots sabem de les bondats d’aquest mitjà de transport, tant respecte a la pròpia salut com al seu tarannà ecològic i de respecte per al medi ambient. El que s’ha proposat aquesta gent, però, és anar més enllà i utilitzar la bici per combinar diversió i educació mediambiental, mitjançant una proposta d’allò més interessant. Gràcies a l’energia de la pedalada, Electric Pedals organitza des de fa cinc anys tot un seguit d’activitats que tenen la intenció de potenciar la cultura i reforçar els llaços de les diferents comunitats a través de l’oci interactiu, essent el cinema el seu màxim exponent. En essència és aconseguir un canvi de vida i de mentalitat, sobretot en els més petits.
L'experiència és única i molt estimulant, atès que no hi ha generadors de reserva. Tota l'alimentació elèctrica -reproductor, projector, altaveus, etc- passa pel pedaleig en directe del públic sobre la seva bicicleta: "Si deixen de pedalar, la reproducció s'esvaeix lentament", expliquen des de l'organització. "És una atmosfera elèctrica i impredictible. El més semblant a viure el cinema ".

Aquesta combinació entre esport, aprofitament energètic, educació i cinema cada cop té més adeptes i els espectacles que es munten s’estan realitzant a moltes parts del món, des de la rica París fins a un poblet de l’Àfrica subsahariana, on l’energia generada per la bici és l’única que pot fer que els més menuts vagin al cinema.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada